Για τους αρχαίους Έλληνες το μέλι ήταν η τροφή των θεών, για τους Αιγύπτιους πολύτιμο φάρμακο. Ερχόμενοι στο σήμερα οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις θεραπευτικές ιδιότητές που του έχουν αποδοθεί.
Το μέλι προέρχεται από το νέκταρ που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων. Με την επίδραση των γαστρικών υγρών και ενζύμων, καθώς και διαφόρων διεργασιών του εντόμου μετουσιώνεται πλήρως και τελικά μετατρέπεται σε αυτό το πολύτιμο προϊόν, το μέλι.
Αποτελεί πηγή ενέργειας
εφοδιάζοντας τον οργανισμό με υδατάνθρακες κυρίως σε μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και σουκρόζης. Επίσης, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και χαλκό αλλά και ένζυμα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του μελιού:
Προσφέρει ενέργεια
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Έχει φυσικές αρωματικές και αντιοξειδωτικές ουσίες
και πολλά ακόμα. Για αυτό θα πρέπει να εντάξετε το μέλι στην καθημερινότητά σας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση του ιστοτόπου, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.